deal

De omgeving

Coral Estate

Villa Brillante ligt op Coral Estate, op 20 minuten rijden van het vliegveld van Curacao. Coral Estate is een beveiligd, groots opgezet en rustig resort met een kustlijn van ca. 3 km en een schitterend binnenmeer met zijn roze flamingo’s. Uw vakantie villa ligt perfect ten midden van het eiland op 25km afstand van Willemstad en dichtbij de mooiste stranden en nationaal parken. Het strand van Coral Estate is op loopafstand van de villa. De kwaliteit van het eten bij restaurant Karakter is uitstekend en sfeer is heerlijk relaxed.

Het koraal rif is makkelijk toegankelijk en biedt buitengewoon mooie snorkel- en duikmogelijkheden. Zelfs bij het snorkelen ziet u al de mooiste vissen van de Caribische zee! Bij de duikschool divers republic op playa Daaibooi kunt verschillende PADI cursussen volgen of snorkel- en duikspullen huren.

Onlangs heeft Coral Estate de spa en wellness center 8 the experience geopend. Bij de grote gezamelijke infinity pool vindt u ook de rooftop bar Koraal, waar u van de lekkerste cocktails kunt genieten en een hapje kunt eten.

De stranden

Curacao heeft eindeloos veel stranden in kleine intieme baaitjes. De mooiste stranden zijn aan de westkant van het eiland te vinden, in de directe omgeving van Villa Brillante. Playa Porto Marie en playa Daaibooi  zijn in minder dan 10 minuten met de auto bereikbaar.

Onderwater wereld en duiken

Curacao heeft een spectaculaire onderwater wereld met gezonde riffen, een grote diversiteit aan vissen en heel helder water. Terwijl de meeste duikbestemmingen op de wereld alleen per boot te bereiken zijn de duikplekken op Curacao vanuit de kust te toegankelijk. Direct voor het strand van Coral Estate, op 5-10 min loopafstand vanuit Villa Brillante gelegen, ligt het rif St. Marie waar u fantastisch kunt snorkelen en duiken. Al op enkele meters voor de kust kunt u de mooiste vissen tijdens het snorkelen zien. Duikequipment kunt u huren bij de duikschool Divers Republic, gelegen op het strand Daaibooi. Zij bieden ook snorkel- en duiktouren aan en natuurlijk kunt een duikcursus volgen.

De nationaalparken

Langs de weg naar Westpunt liggen twee nationaal parken, het Christoffelpark en het Shete Boka Nationaal Park. Hier vindt u hele andere natuur dan aan de zuidkant van het eiland.

Het Christoffelpark is het grootste nationaal park van Curacao. Het park heeft een rijke variatie van locale flora en fauna. Natuurliefhebbers vinden hier veel vogels en planten die op andere plekken van het eiland niet zo veel voorkomen. Voorbeelden zijn wilde orchideen of de White Tailed hert, wat alleen op Curacao voorkomt. Er zijn diverse wandelroutes. Een van deze routes brengt u naar de top van de Christoffelberg, de hoogste punt van Curacao, met een geweldig uitzicht over het hele eiland.

De ingang naar het Shete Boka Nationaal Park ligt maar een paar kilometer verder op aan de ruige noordkust van het eiland. De noordkust is uitgeleverd aan het natuurgeweld van de zee. Hier kunt u dan ook zien hoe de hoge golven op de rotsen slaan en het water ver omhoog spat. Er zijn 3 soorten zeeschildpadden die hier kun eieren leggen, de kans is groot dat u ze kunt spotten. De meest bekende inham is Boka Tabla. Er zijn verschillende wandelpaden. Ons favoriete pad is het Boka Pistol wandelpad, wat u binnen een uur door de schitterende natuur via Boka Brown naar Boka Pistol leidt.

Willemstad

De historische havenstad Willemstad biedt een culturele rijkdom zoals u die zelden tegenkomt in de Cariben. Er zijn honderden historische locaties te bekijken, vaak met die bekende kleurrijke gevels. Niet voor niets staat de binnenstad van Willemstad sinds 1997 op de UNESCO-werelderfgoedlijst.  De twee belangrijkste districten van Willemstad - Otrobanda en Punda - zijn met elkaar verbonden middels de Koningin Emma-pontonbrug. In stadsdeel Otrobanda kunt u bijvoorbeeld het slavernijmuseum Museo Kura Hulanda bezichtigen. Punda herbergt de beroemde Handelskade, Fort Amsterdam en de drijvende markt. In dit deel van Willemstad kunt u ook uitstekend winkelen. Willemstad ligt op ongeveert een half uur rijden van Coral Estate.

review

This was the perfect get-a-way spot for our two-family (6 person) vacation to Curacao. The Villa is perfectly appointed with all the comforts of modern technology at home though we limited TV for the children, it was an option, and we were thankful to watch Monday night football! The view from the pool/deck was amazing. The pictures don't even come close to capturing this beauty. We spent every... more reviews